in

1300 pk BMW E30 M3 is terug op de Hillclimb

Vidar Jodahl en zijn 2JZ-GTE-aangedreven BMW E30 M3 zijn geen onbekenden hier op Autostrada.TV. Het is weliswaar vijf jaar geleden dat we voor het laatst een video plaatsten van dit duo, maar nu is er nieuw beeldmateriaal.

Vidar en de E30 M3 zijn weer actief in HillClimb Racing en wel tijdens het Norges Raeste Bakkelop-evenement in Noorwegen. De Noorse coureur deed niet alleen maar Drift-runs zoals we vroeger zagen, maar ook enkele runs gericht op het behalen van de snelst mogelijke tijd. Dat is geen gemakkelijk opgave in deze auto, Vidar moet namelijk flink zijn best doen om de BMW in het rechte spoor te houden.

Dit heeft alles te maken met de hoeveelheid vermogen op de achterwielen. Deze BMW E30 M3 wordt aangedreven door een 2JZ-GTE 3.0-liter, 6-in-lijn motor, versterkt met gesmede zuigers en drijfstangen van Powerhouse Racing, een gepoorte cilinderkop en een enorme Garrett GTX-42R turbocharger.

Bij 2,9 bar wordt er voldoende lucht de cilinders in geperst om 1306 pk te produceren en 1578 Nm koppel. En dat op een gewicht van 1.280 kg, laat dat maar even doordringen…

Video: 1300 pk BMW E30 M3 is terug op de Hillclimb

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
De Bugatti Tourbillon is een 1800 pk V16 hybride

De Bugatti Tourbillon is een 1800 pk V16 hybride

Audi R8

Dure auto verzekeren