in

2JZ BMW E30 verbannen voor driften op de ‘Ring

Dit is Vidar Jødahl’s BMW E30 M3, aangedreven door een 2JZ-GTE motor. De auto heeft een gigantische lijst aan modificaties, maar wat we even willen uitlichten is de Garrett GTX4294R turbocharger die bij 2,9 bar genoeg lucht de cilinders in perst om 1.305 pk bij het vliegwiel te meten en 1.138 pk op de wielen af te vuren.

Hier zien we Vidar heerlijk dwars gaan op de Nürburgring Nordschleife, maar omdat hij dit deed tijdens een Touristenfahrt-sessie werd hij van de ‘Ring verbannen. Hoe lang de 2JZ BMW E30 niet meer welkom is op de ‘Green Hell’ weten we niet, maar we zouden het niet erg vinden om Vidar echt eens heel de Nordschleife te zien driften met deze waanzinnige BMW E30!

Weet iemand hoe zo’n “ban” werkt? Mag je alleen die dag niet meer het circuit betreden of een langere periode, en is de bestuurder niet meer welkom of de auto? Mocht je hier meer over weten laat een reactie achter in de comments.

Video: 2JZ BMW E30 verbannen voor driften

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Fahrordnung (“Rijverordening”) tijdens publieke Touristenfahrten:
    – Paragraaf 2, lid 3 – “Driften ist verboten.” Jammer maar helaas.
    – Paragraaf 8 – Sancties: cNG kan een boete van 250€ opleggen en/of een rijverbod. De aard en duur van het rijverbod per inbreuk kan bij cNG worden opgevraagd.

Reageer op deze video

Fernando Alonso Indy 500 test

Alonso test voor het eerst met IndyCar op Indianapolis

Onboard FXX K Monza

Onboard bij de FXX K terwijl hij over Monza blaast