in

17-jarige Pedro Piquet schrijft GT3 Cup compleet af

De jongste zoon van drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet, de 17-jarige Pedro, heeft de crash van zijn leven meegemaakt tijdens een Porsche GT3 Cup race in Brazilië.

De Porsche van Pedro werd op het achterwiel geraakt waardoor de raceauto naast de baan kwam en in het zand hapte. Hierdoor kwam de jonge Piquet in een allesvernietigende koprol terecht die werkelijk niets heel liet van de auto. Pedro Piquet had snijwonden aan zijn hand en overal blauwe plekken, zelfs in zijn gezicht. Gezien het geweld van de crash zou je denken dat Pedro ernstigere verwondingen had, maar het viel dus mee. Verbazingwekkend eigenlijk na zo’n crash.

Dan kijk je als ouder toch even niet zo prettig naar de racecarrière van je 17-jarige zoon, ook al ben je meervoudig kampioen Formule 1. Pedro Piquet wil overigens volgend jaar het FIA F3 European Championship gaan rijden.
Via: Axis of oversteer

Video: Pedro Piquet schrijft GT3 Cup af

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het NO incident van Max Verstappen

Het ‘NO!’ incident van Verstappen + reacties

Megane vliegt in de snelste bocht van de nordschleife eraf

Megane vliegt eraf in de snelste bocht van de Nordschleife