in

1744 pk Nissan R34 GT-R is een waanzinnig monster

We hebben een hoop snelle Nissan R34 GT-R’s gezien, maar dit is de krachtigste en meest imponerende van allemaal. De auto is gebouwd door B2R Motorsports en eigenaar Roumanos Moussa vertelt in deze video wat er allemaal gedaan is aan zijn R34, om vervolgens te demonstreren hoe bloedsnel de Nissan is.

Normaal gesproken ligt er onder de kap van een 1999 R34 GT-R een RB26 2.6-liter zes-in-lijn die goed is voor ‘officieel’ 280 pk. Deze produceert maar liefst 1744 pk dankzij een lange lijst aanpassingen. De inhoud van het motorblok is vergroot naar 3,4-liter en er is een 88mm grote Precision Turbocharger gemonteerd. Het hele brandstofsysteem is vervangen om de dorstige zescilinder van de benodigde E85-brandstof te voorzien en wordt gebruik gemaakt van een Link ECU om alles aan te sturen.

Uiteraard zijn dit niet alle aanpassingen, want ook het hele intercoolersysteem en dry sump gedeelte is vervangen. Een van de belangrijkste aanpassingen is echter de sequentiele zesversnellingsbak en twin plate koppeling waarmee het vermogen naar de wielen wordt overgebracht.

In de video zien we dat Roumanos zijn Nissan R34 GT-R op een landingsbaan naar een tijd van 8,6 seconden stuurt op de kwart mijl. Dat is een geweldig knappe tijd voor een straatlegale auto met volledig interieur op een ongeprepareerde baan! Volgens de video zou dit de snelste tijd ooit zijn voor een handgeschakelde R34 GT-R, maar dat is niet helemaal waar. De Croydon Racing Developments R34 GT-R klokte drie jaar geleden een tijd van 8,59 seconden. Maar wel op een volledig geprepareerde, plakkerige dragstrip.

Video: 1744 pk Nissan R34 GT-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ferrari Purosangue laat zijn sportieve kant zijn op het circuit

Ferrari Purosangue laat sportieve kant zien op het circuit

Elektrische Porsche Boxster gespot op de 'Ring

Elektrische Porsche Boxster gespot op de ‘Ring