in

Deze 1930 Ford Model A is alles behalve standaard

Deze Ford Model A is van Ricky Boada maar werd gebouwd door James Schwartz, die de auto uiteindelijk verkocht. Dat deze Model A nogal extreem is moge duidelijk zijn, maar je zou verwachten dat een Amerikaanse bouwer op zijn minst een Amerikaanse V8 in deze Amerikaanse Hot Rod zou monteren. Niet dus, er zit een F20C-motor in afkomstig van de Honda S2000.

Enkele andere opvallende eigenschappen van deze Model A zijn de achtervleugel met LED-balk die fungeert als rem-, achteruit- en knipperlicht. James installeerde ook een diffuser aan de achterzijde en een functionele air scoop die frisse lucht naar de achterin geplaatste radiateur geleid.

Een nieuwe eigenaar betekent ook nieuwe modificaties, zo wil Ricky de 2.0-liter viercilinder van een turbo voorzien voor wat extra vermogen en nog wat kleine dingen aanpassen om de auto meer te personaliseren.

Video: 1930 Ford Model A

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Jaguar XJR-15

Petrolicious – Jaguar XJR-15

Nissan-GT-R-GT3-Hillclimb

Nissan GT-R GT3 zet carrière voort in hillclimb