in

1956 Chevrolet Corvette SR2

Een Corvette fan vindt natuurlijk iedere ‘vette’ speciaal, maar deze is specialer dan anderen. De SR2 markeert de entree van Corvette als fabrieksteam, ontworpen en gebouwd om de strijd aan te gaan met de titanen van het racen, tijdens lange afstand races als Le Mans.

Er zijn slechts drie SR2’s gebouwd en dit is chassis nummer 1, inmiddels 6.8 miljoen dollar waard. De start van Corvette SR2 was weinig succesvol, de auto was te zwaar en had te weinig vermogen. In de winter van 1956 werd er dus een nieuwe 5.4-liter V8-motor in gehangen, gekoppeld aan een geheel nieuwe viertraps transmissie. Daarnaast werd er maar liefst 150 kg aan gewicht bespaard en werd er een grotere haaienvin gemonteerd.

GM’s fabriekssteun eindigde in 1957, er was ophef over fabrikanten ondersteuning voor “roekeloos rijgedrag”. Jim Jeffords, een gerespecteerde coureur uit de tijd, kocht de auto, veranderde zijn uiterlijk, en behaalde twee SCCA nationale kampioenschappen.

In onderstaande video van Electric Federal komen we nog meer te weten over deze zeldzame raceauto.

Video: 1956 Chevrolet Corvette SR2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De eerste beelden van de Nissan GT-R LMP1 Nismo

De eerste beelden van de Nissan GT-R LMP1 Nismo

Glickenhaus' SCG003 test op Vallelunga

Glickenhaus’ SCG003 test op Vallelunga