in

2.000 pk Nissan Qashqai is nu de snelste SUV ter wereld

Vorig jaar liet Toyota een zwaar getunede, 2.000 pk sterke Land Speed Cruiser los in een rechte lijn en vestigde met 370 kilometer per uur een nieuw wereldrecord voor snelste SUV. Eerder deze maand gooide Severn Valley Motorsport hun belachelijk snelle SUV in de ring, een 2.000 pk sterke Nissan Qashqai met de krachtbron van een Nissan R35 GT-R.

Helemaal standaard is deze Nissan Qashqai natuurlijk niet, sterker nog het is een combinatie van een GT-R en een Qashqai. Het rollende chassis en de aandrijflijn zijn van een GT-R, daarop werd de body van een Qashqai gemonteerd en vervolgens samengesmolten tot een razendsnelle SUV.

Dat de 3.8-liter twin-turbo V6 uit de GT-R makkelijk 2000+ pk aan kan hebben we vaak genoeg gezien. De aerodynamica van de Qashqai is echter verre van optimaal en daarom werd er een nieuwe voorbumper, side skirts en achtervleugel op gemonteerd om de Nissan zo gestroomlijnd mogelijk te maken.

Met de SUV klaar om te gaan, nam SVM de nieuwe Qashqai-R naar V-Max 200 waar het een topsnelheid bereikte van 380 km/h. Sneller dan de Toyota Land Speed Cruiser, maar omdat de run niet in twee richtingen werd gedaan geen officieel Guinness World Record.

Video: 2.000 pk Nissan Qashqai is nu de snelste SUV

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari Sbarro Tornado SB1

Ferrari Sbarro Tornado SB1 gespot in Monaco

Rat Rods

Deze Rat Rods lijken rechtstreeks uit Mad Max te komen