in

2014 Chevrolet C7 Corvette Stingray

Dit weekend werd de zevende generatie van de Chevrolet Corvette onthuld en hij is alles wat je ervan verwacht en meer. De Chevrolet Corvette C7 heeft twee zitplaatsen, een lange motorkap met daaronder een 6.2-liter V8 motor en een kortte kont met vier centraal geplaatste uitlaten.

De 6.2-liter V8, genaamd LT1, levert 450 pk en 610 Newtonmeter aan koppel. Daarnaast heeft de motor een cilinderuitschakeling systeem, op rustige momenten kan hij functioneren op slechts vier cilinders wat de brandstof besparing natuurlijk weer ten goede komt. De motor wordt gekoppeld aan een zestraps automaat of handgeschakelde versnellingsbak met zeven versnellingen.

Het basismodel gaat door onder de naam Chevrolet Corvette Stingray, dat er nog snellere versies van zullen verschijnen en dat is uiteraard goed nieuws. Vanaf het derde kwartaal is de nieuwe Chevrolet Corvette Stingray te koop, waarschijnlijk zullen we ook tot die tijd moeten wachten op een review. Meer informatie en de onthulling van de auto zie je in de video hieronder, is de nieuwe Chevy geslaagd?

Video: 2014 Chevrolet C7 Corvette Stingray

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW Drift tegen lantaarnpaal

BMW E30 drift op lege parkeerplaats tegen Lantaarnpaal

Formule 1 2012 Crashes

Formule 1 2012 – Crash Compilatie