in

2015 Ford Mustang Shelby GT350 Promo video’s

De gewone Ford Mustang was al behoorlijk gaaf, maar de Shelby GT350 is helemaal een showstopper! Er is echter een nadeel, Ford is voorlopig niet van plan om de oversteek te maken naar Europa.

Dit is alweer de zesde generatie van de Mustang en de Shelby GT350 heeft een gloednieuwe, maar ouderwetse, atmosferische 5,2-liter V8 onder de kap. De motor levert 500 pk en 542 Nm en stuurt zijn vermogen via een handgeschakelde zesbak en een Torsen limited-slip differentieel naar de achterwielen. Brembo-remklauwen met zes zuigers grijpen zich vast in geventileerde remschijven van 394 (voor) en 380 millimeter en zorgen voor stevige stopkracht.

Om de Ford Mustang Shelby GT350 strak op het wegdek te houden is er gekozen voor een stijvere ophanging en vering, adaptieve MagneRide-dempers en Michelin Pilot Super Sports rubber. Ook de spoorbreedte aan de voorzijde is vergroot.

Qua uiterlijk zien we dat de Shelby GT350 voorzien is van een behoorlijk agressieve bodykit en in deze variant met blauwe ‘racing stripes’. Vier uitlaatpijpen geven de V8-motor een heerlijk geluid, maar dat kun je hieronder zelf beluisteren.

Video: 2015 Ford Mustang Shelby GT350 Promo

Running footage

Interieur

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2015 Ford Mustang Shelby GT350 Promo video’s

Reageer op deze video