in

2015 Ford Mustang SVT Prototype is DIK!

Het is niet helemaal duidelijk wat we hier zien, het betreft natuurlijk de nieuwe Ford Mustang maar over de exacte typeaanduiding verschillen de meningen. Er wordt gefluisterd dat het hier gaat om de nieuwe Shelby GT500, maar er worden ook namen genoemd als Mustang SVT en Mustang GT350R.

Dit is in ieder geval de eerste keer dat we dit model zien zonder zijn nylon beschermhoezen en man wat zie hij er gaaf uit. De voorbumper hangt bijna op de grond, de wielkasten zijn enorm breed en de nieuwe sideskirts geven de Mustang een agressieve lijn. Maar dat is nog niet alles, we zien aan de achterkant een diffuser over de gehele breedte, vier dikke uitlaatpijpen, enorme geperforeerde remschijven en een grote ‘hood scoop’ in de motorkap.

Wat er onder die motorkap zit is natuurlijk de grote vraag, waarschijnlijk een vernieuwde versie van de 662 pk sterke V8 met Supercharger. Gezien het feit dat deze Mustang op de Nordschleife werd getest zou kunnen betekenen dat hij de concurrentie aan moet gaan met de Camaro Z28 en dus de Boss 302 gaat vervangen, maar dat is pure speculatie.

Het enige dat we zeker weten is dat hij enorm gaaf is en dat je de video hieronder gewoon moet bekijken.

Video: 2015 Ford Mustang SVT Prototype op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 3 - Podiums voor Verstappen in Moscow

Formule 3 – Podiums voor Verstappen in Moscow

2014 Smart ForTwo en ForFour Promovideo

2014 Smart ForTwo en ForFour Promovideo