in

2015 Mazda MX-5 is kleiner en lichter

De vierde generatie van de Mazda MX-5 werd afgelopen donderdag in Japan en de Verenigde Staten onthuld. De tweezits cabrio werd 25 jaar geleden en is sindsdien een begrip geworden, al is niet iedereen fan van de kleine MX-5.

De geheel nieuwe MX-5 is voorzien van SKYACTIV TECHNOLOGY, waaronder een speciaal geprepareerde SKYACTIV-G benzinemotor en de eerste achterwielaangedreven versie van het SKYACTIV-Chassis. Waar de meeste nieuwe modellen groeien ten opzichte van hun voorganger is de 2015 Mazda MX-5 kleiner en lichter. De roadster is in de lengte gekrompen met 10,5 cm, de wielbasis nam af met 1.5 cm en hij ligt 2 cm lager bij de weg. De overhang aan de voor- en achterzijde werd met 9 cm teruggebracht, alleen in de breedte nam de MX-5 toe met 1 cm.
Het totaalgewicht is met 100 kg afgenomen ten opzichte van het vorige model, tel daarbij op dat dit model het laagste zwaartepunt ooit heeft en een 50:50 gewichtsverdeling en wij kunnen ons alleen maar voorstellen dat de wegligging aanzienlijk verbeterd is.

2015 Mazda MX-5
Het uiterlijk is niet veel anders dan we gewend zijn van de MX-5, wat scherpere lijnen, nieuwe koplampen en achterlichten en natuurlijk die ‘smiley face’. Binnenin zien we twee USB-poorten, drie centrale draaiknoppen en een 8-inch informatiescher die bediend wordt met een draaiknop in het middenconsole.

Mazda heeft nog geen uitspraken gedaan over het motorgamme, behalve dat SKYACTIV-G direct ingespoten benzinemotoren zijn met een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen. Hopelijk gaat het maximum vermogen iets omhoog want 160 pk was toch altijd wat weinig. In de video hieronder zie je uitgebreide detail shots van de 2015 Mazda MX-5 die volgende zomer bij de dealer staat.

Video: 2015 Mazda MX-5 detail shots

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een Sequentiële bak maakt je 900 pk Lancer Evo awesome!

900 pk sterke Lancer Evo met sequentiële bak

Gewoon twee vrouwen op een parkeerplaats

Gewoon twee vrouwen op een parkeerplaats