in

2015 Mercedes-AMG GT Promovideo

Smaken verschillen, maar wij kunnen ons niet indenken dat er iemand is die de nieuwe Mercedes AMG GT niet mooi vindt! Potverdorie wat een mooie auto hebben ze bij Mercedes AMG ontwikkeld.

De GT is de tweede sportwagen die volledig door Mercedes-AMG zelf werd ontwikkeld. De auto wordt iets lager gepositioneerd dat zijn voorganger de SLS AMG, de AMG GT moet het gaan opnemen tegen de 911, F-Type en Vantage. De tweezitter wordt gekenmerkt door de bekende proporties van een achterwielaandrijver, de lange motorkap, de ver naar achteren gepositioneerde cockpit, de grote wielen en brede achterzijde onderstrepen die opvallende looks.

Van opzij bekeken springen de koepelvormige, gebogen daklijn en de portieren zonder raamstijlen direct in het oog. Het gespierd gevormde zijaanzicht zorgt voor extra dynamiek en men heeft bewust vouwen in de schouderlijn vermeden. De enige lijn die daar te bespeuren valt, ligt een stuk lager en loopt door in de achterbumper om de koets optisch breder te maken. De Mercedes AMG GT heeft diverse aerodynamische onderdelen die een goede wegligging moeten verzekeren, de frontsplitter in het onderste deel van de voorbumper, een uitschuifbare achtervleugel, een gladde bodemplaat en een diffuser in de achterbumper.

Mercedes-AMG GT
Het hart van de Mercedes-AMG GT is de nieuwe 4.0-liter V8 biturbo. De nieuw ontwikkelde motor is behoorlijk krap, dit is namelijk de eerste sportwagenmotor waarbij de turbo’s tussen de cilinderbanken in V-opstelling zijn geplaatst (‘hot inside V’). Om de smering optimaal te houden is er een dry-sump systeem. De turbomotor zou volgens Mercedes zijn volle V8 sound behouden, de Mercedes-AMG GT S wordt standaard geleverd met een AMG Performance sportuitlaatsysteem met volledig variabele uitlaatkleppen en indien gewenst is dit ook leverbaar voor de Mercedes-AMG GT.

De AMG GT is er in twee vermogensvarianten: als GT met 462 pk en als GT S met 510 pk. De 1.570 kg wegende GT S heeft een sprint van nul naar 100 km/h in 3,8 seconden in huis en een topsnelheid van 310 km/h, de normale GT doet er 0.2 seconden langer over en is zes km/h langzamer op topsnelheid maar wel 30 kilogram lichter

Aan de nieuwe 4.0-liter V8 biturbo hangt een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Diverse modi zijn daarvoor beschikbaar: “C” (Controlled Efficiency), “S” (Sport), “S+” (Sport Plus) en – geheel nieuw – “I” (Individual). Het handgeschakelde “RACE” programma is exclusief voorbehouden aan de GT S. De GT wordt standaard geleverd met een mechanisch sperdifferentieel op de achteras, de GT S vertrouwt standaard op een elektronisch gestuurd sperdifferentieel.

Het is nog niet bekend hoeveel de Mercedes AMG GT moet gaan kosten, dat wordt bekend gemaakt als hij zijn publieksdebuut maakt op de autosalon van Parijs in oktober. Hieronder kun je alvast de promovideo bekijken.

Video: 2015 Mercedes AMG GT Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

2015 Jaguar XE Promovideo

2015 Jaguar XE Promovideo

Nissan GT-R krijgt klapband bij 327 km/h

Nissan GT-R krijgt klapband bij 327 km/h