in

2016 Cadillac CTS-V promo

Audi, BMW en Mercedes-Benz kunnen hun borst natmaken met de komst van de nieuwe Cadillac CTS-V! Het nieuwe model wat volgend jaar verschijnt heeft een 6.2-liter supercharged V8 onder de motorkap die 640 pk en 855 Nm levert! Zeg maar bye bye met je Duitse supersedan.

De Duitsers moeten het doen met 560 tot 585 pk sterke sedan’s en dat legt Cadillac nog even haarfijn uit in het persbericht. De sprint naar 100 km/h neem slechts 3,7 seconden in beslag en bij gebrek aan snelheidsbegrenzers is de topsnelheid 320 kilometer per uur. Er is veel gebruik gemaakt van koolstofvezel om de flinke Amerikaan enigszins op dieet te zetten, een motorkap, splitter, achterspoiler en diffuser zijn van dit materiaal gemaakt.

Er is ook een Brembo remsysteem, GM’s nieuwste versie van Magnetic Ride Control, verhoogde structurele stijfheid, vier selecteerbare rijmodi en 19-inch lichtgewicht aluminium wielen verpakt in Michelin Pilot Super Sport rubber. De CTS-V’s gespierde uiterlijk is niet alleen voor de show, bijna elk paneel is ontworpen om het vermogen van de auto te ondersteunen, luchtweerstand te verminderen of de koeling te verbeteren.

In onderstaande promovideo zien we de 2016 Cadillac CTS-V wat rubber verbranden in een oude, verlaten, parkeergarage.

Video: 2016 Cadillac CTS-V Promo

2016 Cadillac CTS-V promo

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *