in

2016 Ford GT onthuld in Detroit

Er werd al lange tijd gespeculeerd over een nieuwe Ford GT, maar wanneer hij zou komen en hoe hij eruit zou zien dat wisten alleen de mensen van Ford. Gisteren werd op de North American International Auto Show in Detroit de supercar van Ford dan eindelijk onthuld en Shmee150 was erbij en maakte onderstaande video.

De blauwe Ford GT heeft iedereen verbaasd in positieve zin, wat een auto! Middenin ligt een 3.5-liter V6 met twee turbo’s, voor de V8-liefhebbers doet dat misschien pijn maar de EcoBoost V6-motor levert meer dan 600 pk. Ford koppelt de motor aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling die de achterwielen aandrijven.

De nieuwe Ford GT heeft een carbon fiber monocoque en een koolstofvezel/aluminium carrosserie om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Qua uiterlijk toont hij nog steeds gelijkenissen met de GT40, al is de opengewerkte achterkant een stuk extremer. Volgend jaar gaat de 2016 GT in de verkoop, als Ford het 50 jarig jubileum viert van de GT40 top 3 tijdens de 24 Uren van Le Mans in 1966.

Video: 2016 Ford GT onthuld in Detroit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 458 wil racen tegen Toyota Supra

Ferrari 458 wil racen tegen Toyota Supra

Tuthill Porsche 997 RGT Rally Review

Tuthill Porsche 997 R-GT Rally Review