in

2017 Dodge Viper ACR Nordschleife Lap

Het door crowdfunding gesteunde team van Viper-liefhebbers wist op vrijdag 1 september een tijd van 7:01.3 minuten te noteren op de Nordschleife met de Dodge Viper ACR. Misschien niet zo snel als ze zelf gehoopt hadden, maar het is de snelste tijd voor een Amerikaanse auto en by far de snelste tijd voor een auto met handgeschakelde versnellingsbak.

Dit project begon in augustus, toen een privéteam twee nieuwe 2017 Viper ACR Extremes naar Duitsland verscheepte in samenwerking met vrijwilligers en een roterend rooster van professionele coureurs. Dit alles zonder enige steun van Dodge.

Er werden drie dagen ingepland op de Nordschleife en tijdens de eerste poging van Dominik Farnbacher werd er een tijd van 7:03.45 minuten neergezet. Alle betrokkenen bij het project waren ervan overtuigd dat de Viper in de zes minuten kon duiken, maar een vastgelopen differentieel, twee keer een klapband bij 250+ en een onvoorziene rekening voor de beschadigde vangrail zorgden ervoor dat het budget vroegtijdig op was.

Ondanks het feit dat de coureurs overtuigd waren dat de Viper in staat was 6:55 op de timer te zetten, zal deze 7:01.3 de boeken in gaan als de snelste Ring-tijd van de Dodge Viper ACR. Met meer geld, meer testdagen en fabriekssteun had er ongetwijfeld nog wat winst ingezeten, maar dat neemt niet weg dat dit een geweldig rondje is voor een handgeschakelde auto.

Video: 2017 Dodge Viper ACR Nordschleife Lap

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

2017 Dodge Viper ACR Nordschleife Lap

Reageer op deze video