in

2017 Shelby Super Snake Mustang krijgt 750 pk!

Shelby viert het vijftig jarig bestaan van de originele Super Snake Mustang met een nieuwe, limited Anniversary Edition. De 2017 Super Snake werd onthuld tijdens een Barrett-Jackson veiling in Scottsdale en wordt in een oplage van slechts 500 stuks geproduceerd tegen een prijs van $69,995 ex belastingen.

Shelby werkte samen met Ford Performance om de ophanging en het remsysteem te verbeteren. De 5.0-liter V8-motor is nu supercharged en levert standaard 670 pk met een optie om het vermogen op te schroeven naar 750 pk. Shelby beweert dat de Super Snake Mustang vanuit stilstand in 3,5 seconden naar 100 km/h blaast en de kwart mijl in slechts 10,9 seconden aflegt.

Aan de buitenzijde kun je zien dat de 2017 Super Snake voorzien is van onder andere een nieuwe motorkap, grille, splitter, achterspoiler en een diffuser. De carrosserie beschikt zoals het hoort over de nodige racing stripes en badges. Ieder exemplaar wordt voorzien van een plaquette met daarop het officiële Shelby serienummer.

De vorige generatie Shelby Super Snake had nog 850 pk, maar was nogal een ‘handful’ zoals ze dat zeggen.

Video: 2017 Shelby Super Snake Mustang

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW wordt uit een greppel getrokken

BMW wordt uit een greppel getrokken door Tractor

Lambo-eigenaar deelt klappen uit nadat hij heeft verloren van R32 Skyline

Lambo-eigenaar deelt klappen uit nadat hij heeft verloren van R32 Skyline