in

2018 BMW G30 M5 is officieel onthuld

BMW had de meeste specificaties al bevestigd in een teaser, maar nu is het dan eindelijk officieel het doek getrokken van de nieuwe G30 M5.

De 2017 M5 krijgt voor het eerst in de historie xDrive vierwielaandrijving. In de standaardmodus, met DSC en 4WD aan, laat het systeem enige slip van de achterwielen toe tijdens het accelereren. In de modus M Dynamic met 4WD Sport laat M xDrive een vorm van driften toe die eenvoudig onder controle te houden is. In de 2WD-mode kun je naar hartenlust driften en genieten van dynamiek zoals je die gewend bent van de oude M5’s.

De 4,4-liter V8 biturbomotor levert door nieuw ontwikkelde turbo’s, indirecte koeling van de aanzuiglucht en verhoogde druk van de brandstofinspuiting nu 600 pk en 750 Nm koppel, beschikbaar tussen 1.800 en 5.600 toeren per minuut. De sprintcijfers spreken voor zich: 0-100 km/h in 3,4 seconden en 0-200 km/h in slechts 11,1 seconden. De topsnelheid is naar traditioneel Duits gebruik begrensd op 250 km/h, maar met het optionele M Driver’s Package is 305 km/h mogelijk.

Het vermogen van de nieuwe G30 M5 gaat via een achttraps M Steptronic transmissie met naar de wielen. Er kan gekozen worden voor een automatische transmissie of schakelen met de flippers achter het stuurwiel of met de compacte hendel op de middentunnel.

De M-ingenieurs hebben de M5 een bredere neus gegeven en de voorbumper voorzien van extra grote luchtinlaten en koelsleuven. Aan de achterzijde zien we een nieuwe diffuser en vier uitlaatpijpen die zijn voorzien van variabele kleppen. De motorkap heeft ook een nieuwe ontwerp en is vervaardigd van aluminium. Dat is overigens niet het enige dat is gemaakt van licht materiaal, het dak is van CFRP en deze gewichtsbesparingen zorgen ervoor dat de nieuwe BMW M5 ondanks de vierwielaandrijving 15 kilo lichter is dan zijn voorganger.

De nieuwe BMW M5 is vanaf september 2017 te bestellen, de eerste exemplaren worden naar verwachting geleverd in de lente van 2018.

Video: 2018 BMW G30 M5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-Benz C43 AMG

Deze man kocht ’s werelds goedkoopste Mercedes-AMG

Dragrace McLaren 720S vs Lamborghini Aventador SV

McLaren 720S vs Lamborghini Aventador SV in een dragrace