in

2020 Mini JCW GP gespot op de Nürburgring

Over een paar maanden zal de 2020 Mini John Cooper Works GP gepresenteerd worden, de meest extreme straatlegale auto ooit van het merk.

De Mini JCP GP zal worden aangedreven door een 2,0-liter turbocharged viercilinder, die meer dan 300 pk levert op de voorwielen. De 3.000 exemplaren die gebouwd worden zullen waarschijnlijk exclusief met een achttraps automaat komen. Compleet met launch control om de 450 Nm koppel zo effectief mogelijk op het asfalt over te brengen.

In deze video van Automotive Mike zien we twee prototypes testen op de Nürburgring Nordschleife, waar Mini momenteel de laatste hand legt aan één van de snelste hot hatches. Ondanks de gele en zwarte camouflage wrap zijn de agressieve carrosseriedelen duidelijk herkenbaar. De verbrede wielkasten, dikke voorbumper, centrale uitlaatpijpen en boven de achterruit gemonteerde vleugel geven de Mini JCW GP een racy uitstraling.

Over het interieur is nog weinig bekend, er zitten in ieder geval kuipstoelen in en een digitaal scherm in plaats van analoge tellers. Daarnaast krijgen kopers waarschijnlijk de optie om de achterbank te verwijderen.

Video: 2020 Mini JCW GP gespot op de Nürburgring

2020 Mini JCW GP gespot op de Nürburgring

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *