in

2025 Ford Mustang GTD voluit over Goodwood Hillclimb

De nieuwe Ford Mustang GTD maakte onlangs zijn debuut op het prestigieuze Goodwood Festival of Speed. Deze high-performance Mustang, geïnspireerd op de raceauto’s die deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en IMSA, is uitgerust met een 5,2-liter supercharged V8-motor, die naar verwachting meer dan 800 pk levert.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed trok de Ford Mustang GTD veel aandacht. Dit jaarlijkse evenement, gehouden op het landgoed van de hertog van Richmond in West-Sussex, Engeland, is een van de grootste autoshows ter wereld. Het festival staat bekend om zijn beroemde heuvelklim, waar de nieuwste en meest iconische auto’s hun snelheid en wendbaarheid demonstreren. De GTD imponeerde toeschouwers met zijn agressieve uiterlijk en het oorverdovende geluid van de V8-motor.

De aerodynamica van de Ford Mustang GTD is een van de meest geavanceerde aspecten van de auto. De Mustang GTD is uitgerust met een verstelbare achtervleugel en een actieve voorsplitter. Deze componenten passen zich dynamisch aan op basis van de rijomstandigheden en snelheid, waardoor de downforce en de luchtweerstand worden geoptimaliseerd.

Daarnaast heeft de GTD een koolstofvezel carrosserie met speciale luchtkanalen en diffuser die de luchtstroom efficiënt geleiden. De ventilatieopeningen aan de voorkant en zijkanten van de auto helpen bij het koelen van de remmen en motor, terwijl ze tegelijkertijd de aerodynamische luchtstroom verbeteren.

Met zijn indrukwekkende debuut op Goodwood heeft de Ford Mustang GTD zich meteen gevestigd als een van meest gewilde auto’s onder verzamelaars.

Video: 2025 Ford Mustang GTD voluit over Goodwood Hillclimb

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Verstappen's tirade over de radio in GP Hongarije

Verstappen’s tirade over de radio in GP Hongarije

GMA T.50S gilt het uit op de Goodwood Hillclimb

GMA T.50S gilt het uit op de Goodwood Hillclimb