in

Ford Mustang GTD voor het eerst gespot op de Ring

De nieuwe Ford Mustang GTD is door de Amerikaanse fabrikant voor het eerst naar de Nürburgring gebracht. De autofabrikant gelooft dat de Mustang GTD de Nordschielfe in minder dan 7 minuten kan afleggen en de tests zijn daarvoor zijn nu aan de gang, voorafgaand aan een officiële poging later dit jaar.

Er zit ruim 800 pk onder de motorkap, dankzij een supercharged 5,2-liter V8-motor die de achterwielen aandrijft via een achtversnellingsbak met dubbele koppeling. Het is een transaxle, gemonteerd aan de achterkant van de auto waardoor de Mustang GTD een gewichtsverdeling van bijna 50/50 heeft.

De Ford Mustang GTD is afgeleid van de GT3-raceauto en de carrosserie is daar duidelijk door geinspireerd. Ook de pushrod ophanging is afkomstig van de raceauto en zichtbaar door een plexiglas raam waar normaal gesproken de achterbank zou zitten.

Met een geschat prijskaartje van $325.000 is het de duurste, en als de recordpoging lukt, snelste Mustang in de geschiedenis.

Video: Ford Mustang GTD voor het eerst gespot op de Ring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Mega crash Mini Challenge op Circuit Vallelunga

Mega crash Mini Challenge op Circuit Vallelunga

Nieuwe Mercedes-AMG GT vs 911 Turbo vs Audi R8 vs M8 Competition

Nieuwe Mercedes-AMG GT vs 911 Turbo vs Audi R8 vs M8 Comp