in

Ford Mustang GT3 arriveert met veel kabaal in Europa

De nieuwe Ford Mustang GT3 is gearriveerd in Europa en gespot tijdens testwerkzaamheden op het circuit van Misano. De auto is eigendom van het Italiaanse Dinamic GT-team en het plan is om hem te gebruiken in het GT World Challenge-seizoen 2024.

De Ford Mustang GT3 zal de enige Amerikaanse auto in het GT3-veld zijn en een van de weinig met een atmosferische krachtbron. Fabrikanten als Ferrari, BMW, Mercedes en Aston Martin maken gebruik van een turbocharged achtcilinder, maar Ford heeft gekozen voor een atmosferische 5,4-liter V8 met maximaal 600 pk.

Het vermogen wordt via een achterin gemonteerde Xtrac sequentiële versnellingsbak naar de achterwielen gestuurd, wat voor een betere gewichtsverdeling zorgt. De Mustang GT3 is voorzien van aerodynamische koolstofvezel carrosseriepanelen en een opvallende vleugel die op de achterstijlen is gemonteerd. De raceauto heeft een op maat gemaakte Multimatic ophanging, die ogenschijnlijk nog verder afgesteld moet worden want de Mustang GT3 lijkt soms nog wat nerveus.

Het kabaal dat de 5,4-liter cross-plane crank V8 produceert is een genot om naar te luisteren, dus zorg dat je je speakers wat harder zet!

Video: Ford Mustang GT3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi RS3 gepakt met 200 kmh op de A6 bij Almere

Audi RS3 gepakt met 200 km/h op de N702 bij Almere

Aitekx-RoboTruck-is-een-cybertruck-clone

De RoboTruck is een hilarisch slechte Cybertruck Clone