in

215 km/h met een VW Caddy 1.9 TDI

Deze Volkswagen Caddy had oorspronkelijk een 1.9 TDI met 90 pk en 210 Nm koppel. Dit is echter niet zomaar een Caddy, maar de RingCaddy.

Volgens de eigenaar van de RingCaddy heeft de PD130-motor een Garret 1756VK turbo, een intercooler van een A6 C7 bi-turbo en software geschreven door VVT Tuning. Het resultaat van deze aanpassingen is 230 pk en 520 Newtonmeter koppel. Hierdoor staat 100 kilometer per uur na 6,6 seconden op de teller en ligt de topsnelheid buiten het bereik van de wijzerplaat; 215 km/h volgens de GPS. De versnellingsbak is een 6-bak met op maat gemaakte aandrijfassen.

Omdat de RingCaddy, zoals de naam al aangeeft, vooral meters maakt op de beroemde Noordlus staat hij op een schroefset, gewalste bladveren en zijn alle rubbers vervangen door PowerFlex Blackseries. De remmen zijn afkomstig van een Ibiza Cupra en de semi slicks zijn Yokohama AD08R.

Mocht de focus in de toekomst meer verlegd worden naar dragracen in plaats van track days, dan overweegt de eigenaar een grotere turbo en verstuivers. De huidige turbo is vooral gekozen vanwege het geringe turbogat, wat wel handig is bij het uitkomen van bochten op de ‘Ring.

AutoTopNL nam de snelle VW Caddy mee naar de Autobahn voor een top speed run, de video daarvan zie je hieronder.

Video: 215 km/h met een VW Caddy 1.9 TDI

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Donuts met de Chevrolet Trailblazer SS

Donuts met een Chevrolet Trailblazer SS: zo moet het niet

De shakedown van Beast 3.0 met de gebroeders Coronel

De shakedown van Beast 3.0 met de gebroeders Coronel