in

250 km/h op de Autobahn met een Volvo S40

Je zou het misschien niet verwachten, maar we hebben heel wat Volvo video’s hier op Autostrada.TV. Vaak zien we ze hun betrouwbaarheid bewijzen in Klokje Rond en op de Rollenbank, maar ook regelmatig als sleeper op de Autobahn. De Volvo S40 in deze video is ook een wolf in schaapskleren en beschikt over 130 pk meer dan standaard.

De Volvo S40 T5 kwam oorspronkelijk met een 2.5-liter vijfcilinder turbomotor die 220 pk en 320 Nm koppel produceert. Maar deze eigenaar heeft de vijfpitter getuned naar 350 pk en 550 Nm koppel met behulp van een grotere turbo, grotere intercooler, grotere luchtinlaat en ander uitlaatsysteem. Ook de remmen zijn aangepakt met Brembo-remblokken.

Hoewel het een Volvo betreft uit 2005, zie je het er niet aan af dat deze S40 al bijna 20 jaar oud is. Het interieur is namelijk geheel opnieuw bekleed en er is een mooi display in het centre van het middenconsole geplaatst. Erg fraai allemaal!

Maar we zijn hier natuurlijk om naar de Top Speed Run te kijken van deze Volvo S40 T5. Deze Zweed tikt namelijk 250 kilometer per uur aan en opvallend genoeg zit er nauwelijks een verschil tussen de GPS-snelheid en wat de wijzerplaat aangeeft.

Video: 250 km/h op de Autobahn met een Volvo S40

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Bestelbus van Amazon door trein gehalveerd

Bestelbus van Amazon door trein gehalveerd

Ferrari SF90 vs Porsche 918 Spyder

Ferrari SF90 vs Porsche 918 Spyder