in

3 tips voor het overstappen van autoverzekering

Is de premie van jouw autoverzekering flink gestegen? Dan kun jij je hierbij neerleggen, maar het is ook mogelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar. Financieel gezien is dit waarschijnlijk aantrekkelijk, want de kans is groot dat er bedrijven zijn die met een lagere premie werken. Als je nog niet eerder bent overgestapt van autoverzekering, kun je hier vast en zeker wel wat hulp bij gebruiken. Daarom hebben wij in deze tekst drie tips voor het overstappen van autoverzekering op een rijtje gezet.

1. Vind de beste autoverzekering door te vergelijken
Als je over wilt stappen naar een andere autoverzekering, moet je jouw huidige verzekering niet direct opzeggen. Het is namelijk zaak dat je eerst een nieuwe verzekering vindt, want anders ben je niet verzekerd. Omdat het tegen de regels is om met een onverzekerde auto de weg op te gaan, kun je het voertuig (tijdelijk) niet gebruiken.

De mogelijkheden op het gebied van autoverzekeringen zijn vandaag de dag nagenoeg eindeloos. Dit valt je snel genoeg op wanneer je online zoekt op een term als ‘auto verzekeren’. Sommige mensen sluiten een nieuwe verzekering af bij de eerste de beste verzekeraar die zij tegenkomen, maar dit raden wij je niet aan. De kans is namelijk klein dat het om de beste autoverzekering gaat. Om de beste verzekering voor je auto te vinden, moet je een vergelijking maken. Dit kan makkelijk en snel met een vergelijkingssite. Je vult hier jouw wensen in en de site geeft je direct de autoverzekeringen die hierop aansluiten.

2. Bepaal wat de beste dekking voor jouw auto is
Bij het overstappen van autoverzekering is het belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je jouw auto kunt verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit drie dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Wat in jouw situatie de beste optie is, hangt af van de leeftijd van de auto. Auto’s van tien jaar en ouder worden vaak alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw voertuig tussen de zes en tien jaar oud? Dan kun je het beste voor de dekking WA + Beperkt Casco kiezen. Een allrisk autoverzekering (WA + Volledig Casco) sluit je af als je auto jonger is dan zes jaar.

Ben je niet thuis in de wereld van autoverzekeringen? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je niet precies weet wat iedere dekking betekent. Daarom vertellen we je hier kort waar je voor verzekerd bent.

– WA: schade die je aanricht bij anderen.
– WA + Beperkt Casco: zie WA + schade aan jouw auto door brand, storm, inbraak of een andere onverwachte gebeurtenis.
– WA + Volledig Casco: zie WA + Beperkt Casco + schade aan eigen auto door een aanrijding of vandalisme.

3. Vergeet niet om je huidige verzekering stop te zetten
Als je een nieuwe verzekering voor je auto gevonden hebt, sluit je deze af. Wanneer je dit gedaan hebt, wordt het tijd om je huidige verzekering op te zeggen. Doe je dit zelf? Let er dan goed op dat beide verzekeringen op elkaar aansluiten. Veel verzekeraars hebben overigens een opzegservice. Is dit bij jouw nieuwe verzekeraar ook het geval? Dan zorgen zij ervoor dat het contract bij de huidige verzekering wordt opgezegd.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW 760Li blaast over de Autobahn naar 250 km:h

BMW 760Li blaast over de Autobahn naar 250 km/h

Fiat Multipla

Deze Fiat Multipla heeft 1275 pk en is wél gaaf