in

3.000 pk Camaro SS vs 950 pk AWD Civic

“Power is nothing without control”, dit is de slogan van bandenfabrikant Pirelli en zeer toepasselijk op deze dragrace. Daarin zien we namelijk een Chevrolet Camaro SS met maar liefst 3.000 pk op de achterwielen racen tegen een Honda Civic met 950 pk en vierwielaandrijving.

Mick’s Camaro SS uit 2011 heeft een 7.0-liter V8 met twee dubbele 60mm turbo’s en een drietraps dry-sump-systeem. De krachtbron zou 3.000 pk moeten leveren op de achterwielaangedreven slicks. Normaal gesproken racet Mick op geprepareerde, extreem plakkerige dragstrips. Op deze stoffige landingsbaan zal tractie een beslissende rol spelen in de uitkomst van deze dragrace.

De tegenstander van Mick is Jerry met zijn Honda Civic EG, aangedreven door een turbocharged VTEC viercilinder, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak uit een CRV. Ongeveer 70% van de 950 pk gaat naar de voorwielen, de overige 30% wordt naar de achterwielen gestuurd. Zelfs met AWD en slicks is tractie ook voor deze Honda een uitdaging.

Zoals vaker wordt er in ‘This vs That‘ geracet over 1.000ft, oftewel 304 meter. Afhankelijk van de eerste race worden de regels voor de tweede en derde race aangepast.

Video: 3.000 pk Camaro SS vs 950 pk AWD Civic

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Perez beukte Albon uit de punten in Singapore

Perez beukte Albon uit de punten in Singapore

Klokje Rond - Audi A2 met 392.378 km

Klokje Rond – Audi A2 met 392.378 km