in

3000 pk Mustang blijft niet aan de grond

Hoewel we hier bij Autostrada een hoop video’s van dragracing bekijken zijn we zeker geen expert op dit gebied. Na het zien van deze video vroegen wij ons dan ook af waarom er geen wheeliebar gemonteerd is op de Twin Turbo Ford Mustang? Misschien vanwege het reglement, of vanwege het extra gewicht of misschien omdat het tot nu toe gewoon niet nodig was. Maar met 3000 pk op de achterwielen lijkt het ons geen overbodige luxe.

De rode Ford Mustang heeft een twin turbo V8 met lachgas injectie onder de motorkap en werd bestuurd door Dennis Bailey. Op een dragstrip in Georgia gaat de neus van de Mustang al vrij snel de lucht in, Dennis weet de auto in eerste instantie aan de grond te houden maar kan echter niet voorkomen dat hij tegen het einde van zijn run toch het luchtruim kiest. Wat volgt is een gigantische klap waarbij van alles door de lucht vliegt. Verrassend genoeg stapte Bailey zonder verwondingen uit het wrak.

Deze video stamt uit 2010 maar werd pas recentelijk ontdekt en op YouTube geplaatst.

Video: 3000 pk Mustang blijft niet aan de grond

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tanken is zo makkelijk nog niet

Tanken is zo makkelijk nog niet

Renntech SLS AMG Black Series

Renntech SLS AMG Black Series