in

3100 pk Twin Turbo Dodge Viper klokt record op kwart mijl

Van alle Dodge Viper video’s die we ooit gepost hebben, is dit de allersnelste! Deze Viper, bijgenaamd de Juggernaut, is een 2002 GTS met een twin turbo V10-motor die 3100 pk produceert. Daarmee verbrak de Dodge het record voor de snelste Viper ooit op de kwart mijl.

Onder de motorkap bevindt zich de V10-motor uit een vijfde generatie Viper, uitgerust met een nieuwe nokkenas, twee 88 mm Garrett-turbochargers en MoTeC-elektronica. Verbazingwekkend genoeg heeft de 8.4-liter grote tiencilinder geen nitrous nodig om 3.100 pk te halen. Het vermogen gaat naar de achterwielen via een versterkte TH400-transmissie.

De dragracer heeft nog steeds een volledig interieur, met twee nieuwe kuipstoelen, vierpuntsgordels en een ander stuurwiel. Er is ook een rolkooi geïnstalleerd waardoor het gewicht van de auto uitkomt op 1781 kg met bestuurder. Dat is zelfs 120 kg zwaarder dan standaard.

In een video die eind januari gedeeld werd is te zien hoe de Dodge Viper van Nth Moto op de Houston Raceway een tijd van 6,68 seconden bij 354 kilometer per uur noteerde. Die tijd en snelheid, maken het de snelste Viper ter wereld op de kwart mijl.

Via: R&T

Video: 3100 pk Twin Turbo Dodge Viper klokt record op kwart mijl

3100 pk Twin Turbo Dodge Viper klokt record op kwart mijl

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *