in

354 km/h met een Volkswagen Golf 7 R op de Autobahn

De Golf R is de krachtigste uitvoering van de Golf familie. Met 300 pk, in 4.6 seconden op 100 km/h en een topsnelheid van 250 km/h is de vierwielaangedreven hot hatch allerminst langzaam te noemen.

Tuners zijn er echter niet zonder reden, het kan altijd krachtiger, sneller en beter. Een van de snelste Golf R’s die we gezien hebben komt van HGP, met 480 pk en een bewezen top van 319 km/h. Dit was echter slechts een voorproefje want ze hebben een nog veel krachtigere uitvoering.

Onder de kap van dit exemplaar ligt geen 2.0-liter viercilinder, maar een 3,6-liter V6 met dubbele turbo in combinatie met de zeventraps DSG-transmissie uit een Audi RS3. De lijst met nieuwe onderdelen vult met gemak en een A4’tje en in de video staat dat deze conversie 100K kost. Daar krijg je echter wel iets extreems voor!

Het vermogen van de VR6-motor bedraagt 780 pk en het koppel is gelimiteerd op 925 Nm. Nul tot honderd gaat in 2,8 seconden, 0-200 in 7,8 seconden en 300 km/h staat na 18 seconden op de teller. Wat niet op de teller staat is de topsnelheid, die ligt namelijk hoger dan wat het display van de Volkswagen aangeeft.

De digitale teller stopt bij 320 km/h en raakt soms helemaal van slag, maar dit beest blaast gewoon door tot 354 km/h volgens de GPS. Daar krijg je wel zweethandjes van.

Om te bewijzen dat dit geen grootspraak is heeft HGP onderstaande video opgenomen, met bewijs van de rollenbank en een top speed run op de Autobahn.

Video: 354 km/h met een Volkswagen Golf 7 R

354 km/h met een Volkswagen Golf 7 R op de Autobahn

Wat vond je van deze video?

52 Points
Upvote Downvote

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *