in

360° video van rondje Le Mans in de winnende Ford GT

Exact 50 jaar na de historische 1-2-3 overwinning in 1966 heeft Ford wederom de 24 Uur van Le Mans gewonnen met de nieuwe Ford GT. Sébastien Bourdais, Joey Hand en Dirk Müller stuurden op zondagmiddag hun Ford GT met startnummer 68 als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door.

De Ford GT debuteerde vorig jaar op 20 mei Motorsports Park in Canada, in slechts één jaar tijd heeft men een Le Mans-winnende machine ontwikkeld en dat is bijzonder knap. Ford heeft, net als Mercedes vroeger heeft gedaan met de CLK-GTR, de raceauto en de straatauto gelijktijdig ontwikkeld waardoor men rekening kon houden met de reglementen van IMSA en FIA.

Een slimme zet want hierdoor heeft Ford optimaal gebruik gemaakt van de aerodynamische mogelijkheden en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. De Ford GT is lager en breder dan zijn concurrenten en de slanke, open achterkant bevordert de luchtstroom enorm wat bijdraagt aan een hogere topsnelheid. Toevallig net wat je nodig hebt op Le Mans!

In onderstaande 360 graden video, werkt niet op alle apparaten, rijden we een rondje Le Mans mee met Joey Hand in de winnende #68.

Video: Rondje Le Mans in de winnende Ford GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Extreme Tuners Lancer Evo

Extreme Tuners’ Lancer Evo heeft schijt aan de redline

Op zoek naar Europa's mooiste wegen - D526 & D926 in de Alpen

Op zoek naar Europa’s mooiste wegen – D526 & D926 in de Alpen