in

4-Rotor All-Wheel-Drive RX-7 eindelijk op de rollenbank

Formula Seven is een van de gaafste 4-Rotor Mazda RX-7’s die er bestaat en we hebben meerdere video’s van deze geweldige machine geplaatst. Maar door een andere YouTuber wordt er hard gewerkt wordt een een nog veel extremere RX-7.

Rob Dahm is al zeker vier jaar bezig met het bouwen van zijn droomauto: een Mazda RX-7 met een turbocharged 26B 4-rotor met 1.600 pk en vierwielaandrijving. Het project loopt keer op keer vertraging op maar onlangs was Rob eindelijk in staat om de auto op een rollenbank te zetten voor een vermogenstest.

Dahm liet de Mazda RX-7 eerst rijden zonder turbodruk en enkel achterwielaandrijving om te controleren of alles goed werkte. Daarna werden de turbocharger en vierwielaandrijving ingeschakeld en brak de hel los met een oorverdovend geluid en dikke vlammen.

Deze rollenbanktest was de eerste keer dat er serieus gas werd gegeven met de AWD 4-rotor RX-7 en dat was al een overwinning op zich na vier jaar. Uiteindelijk werd er bijna 600 pk aan de wielen gemeten bij 0,5 bar. De enorme 102 mm grote turbo moet uiteindelijk 3,5 bar turbodruk gaan leveren.

Video: 4-Rotor All-Wheel-Drive RX-7 op de rollenbank

4-Rotor All-Wheel-Drive RX-7 eindelijk op de rollenbank

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *