in

4 stappen voor het zakelijk verzekeren van je auto of bus

Ben je voor jezelf begonnen? Dan is de kans aanwezig dat je een auto of bus koopt voor jouw bedrijf. Voordat je met dit voertuig de weg op mag, moet je hem eerst verzekeren. Als je nog niet eerdere een zakelijke verzekering hebt afgesloten, weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom helpen wij jou een handje. In deze tekst zetten we namelijk 4 stappen voor het zakelijke verzekeren van jouw auto of bus op een rijtje.

Stap 1: Zoek uit of een particuliere verzekering mogelijk is

Wie een zakelijke auto op naam van zijn of haar bedrijf zet, ontkomt niet aan een zakelijke autoverzekering. Koop je een bestelbus en zet je deze op jouw eigen naam? Dan behoort een `bestelbus verzekeren particulier tot de mogelijkheden. Je bent dan vaak aanzienlijk goedkoper uit dan met een zakelijke autoverzekering.

Het is overigens alleen mogelijk om een zakelijke auto particulier te verzekeren als je er op jaarbasis minder zakelijke kilometers mee rijdt dan is vastgesteld door jouw verzekeraar. Vaak ligt de grens rond de 25.000 kilometer, maar dit kan per verzekeraar verschillen.

Stap 2: Bepaal wat de beste verzekering is

Net als bij een particuliere auto kun je een zakelijke auto ook op verschillende manieren verzekeren. Een bus of auto die je zakelijk wilt gebruiken, moet je minimaal verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Je bent in dat geval verzekerd voor schade die je met het voertuig veroorzaakt aan (spullen van) anderen. Schade aan jouw bedrijfsauto valt niet binnen de dekking. Wil je dit meeverzekeren? Kies dan voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. De dekking van laatstgenoemde autoverzekering is net wat uitgebreider. Ook schade aan jouw voertuig als gevolg van een aanrijding valt namelijk binnen de dekking van deze verzekering.

Stap 3: Overweeg aanvullende verzekeringen

Heb je de beste verzekering voor jouw zakelijke auto gevonden? Sluit deze dan niet direct af, maar overweeg ook nog aanvullende verzekeringen af te sluiten. Op deze manier kun jij jouw zakelijke auto nog beter verzekeren. Voor wat betreft aanvullende verzekeringen heb je overigens verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld een inzittendenverzekering afsluiten. Hiermee verzeker je niet alleen schade aan de bestuurder, maar ook schade aan andere inzittenden. Ook spullen in of op het voertuig vallen binnen de dekking van deze aanvullende autoverzekering.

Stap 4: Sluit de verzekering af

Als je erover uit bent hoe jij jouw zakelijke auto wilt verzekeren, is het de hoogste tijd om de verzekering af te sluiten. Hiervoor hoef je de deur tegenwoordig niet meer uit. Een verzekering afsluiten kan namelijk via de website van de verzekeraar. Selecteer hier eerst de gewenste autoverzekering. Vervolgens dien je jouw gegevens in te vullen, zodat de verzekeraar de verzekering aan jouw bedrijf of naam kan koppelen. Heb je alle velden ingevuld? Dien dan jouw aanvraag in. Een verzekeraar neemt de aanvraag vaak snel in behandeling, waardoor jouw auto of bus binnen de kortste keren zakelijk verzekerd is.

4 stappen voor het zakelijk verzekeren van je auto of bus

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.