in

400 pk Renault Clio E1 imponeert bij debuut op Gorjanci HillClimb

Matej Grudnik’s Renault Clio E1 Turbo debuteerde afgelopen zomer op de Gorjanci Hillclimb, nadat er bijna 3 jaar gewerkt werd aan de ontwikkeling van de raceauto. Ondanks beperkte testmogelijkheden wist de Renault direct te imponeren met een vierde plek in de E1-klasse, slechts vier seconden achter de nummer 3.

De Clio E1 is uitgerust met een op maat gemaakte widebody en een 2.0-liter turbomotor van de Mégane RS. De krachtbron heeft een Haltech ECU die is afgesteld op ongeveer 400 pk. Dat vermogen gaat nu nog naar de voorwielen, maar het doel voor de toekomst is vierwielaandrijving en het vermogen opkrikken naar 500 tot 600 pk om te kunnen concurreren met de echte Hillclimb Monsters.

We zullen de recente ontwikkelingen van deze raceauto volgen en als seizoen 2020 eindelijk van start gaat hopen we nieuw beeldmateriaal te kunnen delen met jullie. Tot die tijd kun je hieronder zien hoe Matej de Gorjanci Hillclimb van 2019 aanviel met zijn Renault Clio E1.

Video: Renault Clio E1 Gorjanci HillClimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi TT RS sprint in 15 seconden naar 322 kmh

Audi TT RS sprint in 15 seconden naar 322 km/h

Hennessey twin turbo Corvette C8

Hennessey heeft ’s werelds eerste Twin Turbo Corvette C8