in

De 500 pk Audi TT RS van ABT loopt met gemak 275

De 2,5-liter vijfcilinder benzinemotor in de huidige Audi TT RS levert al een indrukwekkende 400 pk. Na optimalisatie van het motormanagement door tuner ABT, beschikt de sportauto nu over een indrukwekkende 500 pk en 570 Nm koppel.

Naast de vermogensupgrade is ook het uiterlijk van de Audi TT RS aangepakt. De body van de ABT TT RS-R heeft een nieuwe splitter, gewijzigde voorbumper, side skirts met side blades en een nieuwe diffuser. Natuurlijk zijn er overal rode TT RS-R-logo’s om te wijzen op de extra power van de Duitse sportwagen. Het roestvrijstalen uitlaatsysteem met dubbele uitlaatpijpen zorgt voor wat extra decibellen.

Onlangs mocht AutoTopNL met de versie van ABT op pad en natuurlijk zocht men de Autobahn op om de topsnelheid te testen. Uiteindelijk werd 275 kilometer per uur aangetikt, 263 volgens de GPS, maar met nog toeren over moet er nog meer inzitten. Neemt niet weg dat dit behoorlijk snel is voor TT!

Video: ABT Audi TT RS

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Maserati Tipo 61

Petrolicious – 1959 Maserati Tipo 61

Apollo Intensa Emozione trekt strepen in Hong Kong

Apollo Intensa Emozione trekt strepen in Hong Kong