in

520 pk Seat Leon Cupra sleurt zich naar 300 km/h

De Duitse tuner KolbenKraft heeft deze Seat Leon Cupra onder handen genomen. Wat er exact is aangepast staat niet vermeld bij de video, maar het omvat in ieder geval een grotere turbocharger en veel meer boost voor de 2.0-liter viercilinder.

Origineel beschik de Leon Cupra over 280 pk en 350 Nm koppel, maar dat is door de nieuwe LM Turbo verhoogd naar 520 pk en 600 Nm. Op de voorwielen! Een nul tot honderd sprint zien we niet in deze video, maar honderd tot tweehonderd kilometer per gaat in 6,79 seconden volgens de GPS-meting. Dat is net zo snel als een M8 Competition, Aventador S of AMG GTC volgens de lijst van AutoTopNL.

De naald van de teller gaat uiteindelijk gemakkelijk door naar 300 km/h, wat overeenkomt met 283 km/h op de GPS-meting. De Seat Leon Cupra oogt opvallend stabiel en rustig op hoge snelheid, alsof het een echte Autobahn-cruiser is. KolbenKraft heeft hun huiswerk goed gedaan!

Video: 520 pk Seat Leon Cupra sleurt zich naar 300 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

gecrashte AMG GLC 63

Zie hoe een gecrashte AMG GLC 63 hersteld wordt

Top 10 Motorsport Crashes van 2022

Top 10 Motorsport Crashes van 2022