in

550 pk Nissan R32 GT-R in Bayside Blue

De Nissan R34 GT-R in Bayside Blue is een bekende uitvoering, maar we hebben deze kleur nog niet gezien op een R32 GT-R. Logisch, want deze generatie werd vanuit de fabriek nooit geleverd in deze kleur.

Louis, de tijdelijke vervanger van Larry Chen voor deze AutoFocus-video, zocht de eigenaar van deze prachtige Nissan op voor een reportage. Zo komen we te weten dat er veel werk is gestoken in het upgraden van de aandrijflijn. De 2,6-liter zescilinder heeft niet langer een twin turbo, maar in plaats daarvan een single Precision-turbo. Een reeks aan andere upgrades heeft ervoor gezorgd dat de RB26 nu 550 pk naar de wielen pompt. De R32 GT-R heeft ook een schakelaar waarmee de bestuurder kan wisselen tussen vierwielaandrijving en achterwielaandrijving, voor maximaal plezier.

De eigenaar heeft ook het uiterlijk aangepast, met een andere voorbumper, carbon-motorkap, een op maat gemaakte achtervleugel met een carbon flap en een unieke diffuser. De eigenaar wilde een auto creëren die alles kon, naar shows gaan, naar het circuit, maar ook kon fungeren als straatauto. In die opzet is hij absoluut geslaagd.

Video: Nissan R32 GT-R in Bayside Blue

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 Turbo S vs McLaren 720S

Porsche 911 Turbo S neemt het op tegen McLaren 720S

Pandem Mercedes 190E

Kei Miura’s daily Pandem Mercedes-Benz 190E