in

550 pk Toyota GR Yaris zet wereldrecord neer op kwart mijl

Ekanoo Racing heeft er weer een nieuw wereldrecord bij, de snelste Toyota GR Yaris op de kwart mijl. De tuner uit Bahrein heeft al verschillende records op hun naam staan, zoals je hier kunt zien, en nu hebben ze de Toyota GR Yaris naar een tijd van 10.547 seconden getrapt bij 216 km/h.

Deze kleine ‘pocket rocket’ met zijn 1.6-liter driecilinder turbomotor produceert nu 550 pk aan de wielen. Ekanoo is niet in detail gegaan over de aanpassingen die nodig zijn om dit vermogen te ontgrendelen, maar we weten dat de Toyota een turbo-upgrade heeft gekregen, een Motec M150 ECU, een aangepast uitlaatsysteem en een aangepaste intercooler.

Vooralsnog is dit de snelste, straatlegale GR Yaris ter wereld. Er valt volgens Ekanoo nóg meer vermogen uit de driecilinder te halen dus wellicht is een negen seconden run wel mogelijk.

Video: 550 pk Toyota GR Yaris zet wereldrecord op kwart mijl

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW 5 Serie Touring vouwt op bij 150 tegen betonnen muur

BMW 5 Serie Touring vouwt op bij 150 km/h tegen betonnen muur

2023 BMW 3.0 CSL

De 2023 BMW 3.0 CSL kost €750.000!