in

650 pk Lancia Delta Integrale op de rollenbank

De Lancia Delta Integrale van Felix Pailer werd ter voorbereiding op het nieuwe Hillclimb-seizoen op de rollenbank gezet. De fel oranje raceauto is geprepareerd door Gabat Tuning, het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor deze monsterlijk Mitsubishi Mirage.

De 2130cc viercilinder in deze brute hillclimb racer levert 650 pk en 830 Nm koppel, iets meer dan een standaard Delta HF Integrale. Met een gewicht van slechts 1.030 kg heeft deze Lancia een pk-gewichtsverhouding van 0,63 pk per kg en volgens de website van Felix Pailer accelereert de auto in 2,7 seconden naar 100 km/h.

In de eerste video zien we hoe de Delta Integrale door zijn versnellingen heen knalt op de rollenbank. Als bonus hebben we ook nog een video van de Pöllauberg Hillclimb van afgelopen weekend waarin Felix als vijfde eindige in zijn klasse.

Video: 650 pk Lancia Delta Integrale op de rollenbank

Felix Pailer @ Pöllauberg Hillclimb 2018

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jeremy-Clarkson

Jeremy Clarkson gaat ‘Who Wants To Be A Millionaire’ presenteren

Mazda-bestuurder-ramt-motorrijder-van-zijn-fiets

Mazda-bestuurder ramt motorrijder van zijn fiets