in

700 pk Audi RS3 knalt over vangrail op circuit Estoril

Als je met een straatauto het circuit bezoekt is de kans groot dat op een gegeven moment de remmen het begeven omdat ze veel te warm worden. Daarom zijn de juiste remblokken, remvloeistof en remleidingen van groot belang als je een circuitauto bouwt. Veel belangrijker dan vermogen.

De Audi RS3 is standaard uitgerust met een 2.5-liter turbocharged vijfcilinder, goed voor 400 pk en 480 Nm. De RS3 Sedan in deze video is opgevoerd naar 700 pk en de eigenaar bezocht met zijn Audi onlangs een track day op circuit Estoril, in Portugal.

Na vier ronden hard stampen zien we de RS3, volgens de beschrijving, met een snelheid van 270 km/h op de eerste bocht afstormen. Op het moment dat de bestuurder wil remmen geven de standaard carbon-keramische remmen niet thuis waardoor de Audi vol rechtdoor schiet. De korte uitloopstrook en grindbak remmen nauwelijks af en de sedan knalt op hoge snelheid over de met bandenstapels beschermende vangrail heen.

De Portugese bestuurder kan het gelukkig navertellen. In een andere video verklaart hij dat de remvloeistof begon te koken en uiteindelijk uit de remklauw lekte, waardoor hij bijna alle remdruk verloor. Een goede les voor de volgende keer, 700 pk is leuk maar vergeet de juiste remvloeistof niet!

Video: Audi RS3 knalt over vangrail op circuit Estoril

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jamie Whincup neemt Verstappen mee in zijn V8 Supercar

Jamie Whincup neemt Verstappen mee in zijn V8 Supercar

Chris Harris test Porsche 919 LMP1 Hybrid

Chris Harris mocht in de Porsche 919 LMP1 rijden