in

700 pk Lancia Delta Integrale Evo van HBB Motorsport

Milan Bubnic en zijn waanzinnige Lancia Delta Integrale Evo hebben een bewogen jaar achter de rug in Hillclimb Racing. Het duo won het nationale hillclimb kampioenschap van Slovenië, maar de raceauto werd ook grotendeels vernietigd na een zware crash tijdens de Gorjanci Hillclimb.

In deze video zien we het 700 pk sterke monster in actie op de Verzegnis Hillclimb in Italië, waar het duo vocht om de overwinning in de Touring Car-klasse. Vervolgens vond de brute crash plaats in Gorjanci, waarvan we hieronder ook beelden hebben.

In krap twee maanden tijd werd de schade hersteld door HBB Motorsport, net op tijd om deel te nemen aan de Ilirska-Bistrica Hillclimb. De Lancia reed met een voornamelijk witte livery en met nog niet alle aerodynamische onderdelen, maar de raceauto was in ieder geval terug op het terrein waar hij thuishoort.

Tot slot zien we de Delta Integrale Evo nog in actie op Cividale-Castelmonte, een van de laatste hillclimb races van het seizoen. Hier zijn de vertrouwde Martini-kleuren weer terug en werd een nieuw aero-pakket getest. Milan finishte als derde en bewees dat zijn Lancia terug aan de top was van de E1 +3000-klasse.

We zijn benieuwd wat seizoen 2020 brengt voor Milan en de Lancia. Vast staat dat de auto wederom een publiekslieveling zal zijn!

Video: 700 pk Lancia Delta Integrale Evo HBB Motorsport

Crash in Gorjanci

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DOM'S CHARGER FROM TF & TF

Het verhaal achter Dom’s Dodge Charger

Top Gear Season 28 Episode 2

Top Gear Season 28 Episode 2