in

720 pk Laffite G-Tec X-Road is een off-road supercar

Bruno Laffite is de neef van Jacques Laffite, een zesvoudige race-winnaar in de Formule 1. Samen met zijn vrouw, Laetitia Laffite, richtte Bruno een bedrijf op met de naam Laffite Supercars, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van auto’s en het creëren van concept cars.

Laffite Supercars heeft voor dit project samengewerkt met G-Tec, een bedrijf onder leiding van race-ingenieur Philippe Gautheron. Gezamenlijk hebben ze de X-Road ontwikkeld, een auto die wordt omschreven als “the first all-terrain street-legal supercar that delivers immense power, exceptional performance and a luxurious appeal, all in one package.

Deze offroader wordt aangedreven door een  LS3 6,2-liter V8-motor die tot 720 pk levert op de achterwielen via een sequentiële zesversnellingsbak met paddle-shifters. Met een gewicht slechts 1.300 kg kan de X-Road een topsnelheid halen van 230 km/h.

Met een veerweg van 432mm en grote BF Goodrich banden misstaat deze machine niet in de Dakar Rally. Maar met een vanafprijs van $465.000 is hij daar wellicht iets te duur voor. Er worden 30 exemplaren gebouwd en de eerste auto’s zijn eind dit kwartaal gereed.

Video: Laffite G-Tec X-Road

720 pk Laffite G-Tec X-Road is een off-road supercar

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *