in

720 pk Skoda Superb naar 296 km/h op Autobahn

Deze nette Skoda Superb kwam oorspronkelijk met een 2.0 TSI-motor, goed voor 280 pk en 350 Nm koppel. Alleszins geen langzame stationwagen, maar toch wilde de eigenaar meer vermogen. Hij had kunnen besluiten om de tweeliter turbomotor onder handen te nemen, maar koos voor veel ingrijpender project; een motor swap.

De 2.0 moest plaatsmaken voor een DNWA 2.5-liter vijfcilinder uit de Audi RS3 en natuurlijk kon ook die motor niet standaard blijven. Een Xona Rotor turbocharger, een Tial Sport wastegate, een Treadstone intercooler, Creed drijfstangen, APR kopbouten, ACL lagers en Sharp Motorsport Injectoren hebben het vermogen aanzienlijk doen toenemen.

De Motec ECU werd door TuningService Huizen afgesteld en als de vijfcilinder 102 octaan verstookt, dan produceert hij 720 pk en 810 Nm koppel. Met deze cijfers sprint de vierwielaangedreven Skoda Superb in 3,3 seconden naar 100 km/h. Van 100 naar 200 km/h neemt 5,8 tellen in beslag.

Volgens de digitale teller kan de Skoda max 260 kilometer per uur halen. Maar met 2,5x zoveel vermogen als standaard is de topsnelheid ook iets toegenomen. Zo zien we dat de Draggy GPS een snelheid meet van 296 km/h. Verstandig als de eigenaar is heeft hij ook de remmen een upgrade gegeven, die zijn afkomstig van een Porsche Panamera.

Hieronder kun je de 720 pk sterke Skoda Superb aan het werk zien op de Autobahn en genieten van die vijfcilinder roffel.

Video: 720 pk Skoda Superb naar 296 km/h op Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Lamborghini Urus gepakt met 60 km:h te hard op de A28

Lamborghini Urus gepakt met 60 km/h te hard op de A28

Onboard bij de Ferrari 550 GTS op Le Mans

Onboard bij de Ferrari 550 GTS op Le Mans