in

800 pk Nissan Juke-R op de Nordschleife

De Nissan Juke-R ontstond als een eenmalig project van Nissan UK, maar nadat enkele potentiële kopers zich gemeld hadden bij Nissan besloot het bedrijf voor een bedrag van $600.000 de Juke-R per klant te produceren. Aangezien dat behoorlijk wat geld is zijn er ook tuners die zelf een Juke-R bouwen, Shpilli Villi Engineering bijvoorbeeld.

Dit Russische bedrijf heeft een Nissan Juke-R met 800 pk, dat worden er 1000 als je NOS gebruikt. De auto weegt 1.600 kilogram en maakt gebruik van enkele ophanging- en chassisdelen van de normale GT-R. Daarnaast kan de vierwielaandrijving omgezet worden naar enkel achterwielaandrijving.

Dit is de eerste Juke-R die Shpilli Villi Engineering bouwde en dus betreft het nog een prototype, en waar kun je een prototype het beste testen? Inderdaad, de Nordschleife. Hij nam het eerder al op tegen een Bugatti Veyron in een 1600 meter drag race, nu neemt hij het op tegen de groene hell!

Video: 800 pk Nissan Juke-R op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Fail: Dames proberen teveel bagage in 918 Spyder te proppen

Dames proberen te veel bagage in 918 Spyder te proppen

DRIVE - Living with the Ferrari FF

DRIVE – Living with the Ferrari FF