in

850 pk Audi Quattro S1 Pikes Peak staat te koop!

Dit is de Audi Quattro S1 Pikes Peak replica, gebouwd door Keith Edwards. Dit 850 pk sterk Hillclimb-monster is al verschillende keren aan bod geweest op Autostrada.TV, maar nu heeft Keith besloten zijn helm aan de wilgen te hangen en de iconische raceauto in de verkoop te zetten.

In eerste instantie kocht Keith de Audi Quattro ruim 30 jaar geleden als gezinsauto, maar deze werd nauwelijks gebruikt. Op een dag nam Keith het besluit om de Quattro om te bouwen tot hillclimb-raceauto, waarna de Audi elk jaar verder werd ontwikkeld totdat het niet langer praktisch was om hem nog op kenteken te laten staan.

In een periode van dik 20 jaar werd de Audi Quattro langzaam omgetoverd tot een S1 Pikes Peak. Na Hillclimb-races in heel Europa kreeg de auto in 2018 de ultieme onderscheiding, een uitnodiging van Pikes Peak International Hill Climb om deel te nemen aan ‘The Race to the Clouds’. Helaas liep 2018 uit op een deceptie door oververhitting, maar in 2019 kreeg Keith wederom een uitnodiging voor Pikes Peak. Tot overmaat van ramp kon er in 2019 niet geracet worden op Pikes Peak omdat het bovenste gedeelte van de berg gehuld was in een wolkendek.

Het plan was om in 2020 terug te keren naar de berg Colorado, maar toen kwam de coronapandemie… Nu, na ruim 30 jaar bezit, heeft Keith de beslissing genomen om afscheid te nemen van zijn geliefde Audi. Vlak voor de 100e editie van de Pikes Peak International Hillclimb op 26 juni 2022. Mocht je interesse hebben, hier de advertentie.

Video: Audi Quattro S1 Pikes Peak Story

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren 765LT

Chris Harris test de McLaren 765LT!

Dashcammer komt spookrijder tegen op N261

Dashcammer komt spookrijder tegen op N261