in

920 pk Ford RS200 tijdens Monza Rally Show 2017

Afgelopen weekend werd de Monza Rally Show 2017 gehouden en voor de zesde keer gewonnen door MotoGP-held Valentino Rossi in de Ford Fiësta RS WRC. Rossi was natuurlijk de grootste trekpleister is, maar qua auto’s ging de meeste aandacht uit naar Liam Doran’s Ford RS200.

De auto is gebouwd door Forge Motorsport om te kunnen racen in de Unlimited-klasse van de Pikes Peak International Hillclimb. Hij wordt aangedreven door een sterk gemodificeerde Cosworth BDT E2-motor, met een inhoud heeft van 2,4-liter, voorzien van turbocharger en nitrous oxide system om de turbolag te verminderen. Het totale vermogen bedraagt 920 pk en 950 Nm koppel, waardoor de auto in slechts 1,7 seconden van 0 naar 100 km/h kan accelereren!

Spotter Bozzy maakte deze gedetailleerde van Liam Doran’s hillclimb monster, op sommige momenten zit de vaart er aardig in maar helaas wordt de RS200 lang niet altijd op volle potentie benut.

Video: Ford RS200 tijdens Monza Rally Show 2017

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jeep vs Nissan GT-R

Deze Jeep legt een Nissan GT-R het vuur aan de schenen

Tesla Model X in de Duinen

Tesla Model X P90DL gaat off-road in Dubai