in

962 pk Porsche Cayenne Turbo haalt 333 km/h

Er is weer een nieuwe video van een door HGP onder handen genomen kanon op de Autobahn. Ditmaal zien we een Porsche Cayenne Turbo getuned door HGP, welke wordt beschouwd als de krachtigste van het land. De tuner heeft de twin turbo 4.0-liter V8-motor uitgerust met een 23.000 euro kostende Stage 2 waardoor het vermogen van 541 pk gestegen is naar 962 pk!

Om zoveel vermogen uit de achtcilinder te halen zijn de turbo’s flink aangepast. De machinaal bewerkte turbo’s hebben een grotere turbine-as en groter compressorwiel, versterkte lagers, vergrote inlaat en nieuwe turbodruksensoren. De software van de ECU is ook getweakt en de begrenzer is uiteraard niet meer aanwezig. Nul tot honderd doet de 2.3 ton wegende SUV in 3.1 seconden en daarna trekt deze Cayenne Turbo door tot ver boven de 300 kilometer per uur.

De Duitse YouTuber Oli demonstreert in onderstaande video wat de door HGP getunede Cayenne Turbo in zijn mars heeft. Misschien is dit zelfs wel de snelste SUV van Porsche ter wereld?

Video: 962 pk Porsche Cayenne Turbo haalt 333 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

POG rolt MINI John Cooper Works GP in zijn achtertuin

YouTuber POG rolt MINI John Cooper Works GP in z’n achtertuin

IndyCar 2020 - Iowa 250 Race 1 Highlights

IndyCar 2020 – Iowa 250 Race 1 Highlights