in

Aangepaste Bugatti Chiron tikt 490 km/h aan

De Koenigsegg Agera RS is niet langer de snelste auto ter wereld. Bugatti komt geheel onverwachts met een aangepaste Bugatti Chiron die 490 kilometer per uur heeft gehaald.

Op 2 augustus 2019 behaalde Andy Wallace een topsnelheid van 304.77 mph (490.47 km/h) in een gemodificeerde Chiron op de testbaan Ehra-Lessien. De Bugatti is hiermee de eerste hypercar die 300 mph doorbreekt.

De snelheid werd geverifieerd door de TÜV – de Technische Inspectie Associatie van Duitsland – wat betekent dat Andy en dit prototype Chiron de vorige records officieel hebben doorbroken. De SSC deed in 2007 gemiddeld 256.18 mph in twee richtingen, de Hennessey Venom in 2014 gemiddeld 270.49 mph in twee richtingen en de Koenigsegg Agera RS deed in 2017 277.87 mph gemiddeld in twee richtingen.

Bugatti Chiron 490 kmh

In de afgelopen zes maanden hebben een team van ingenieurs van Bugatti, Michelin en Dallara gewerkt aan een Chiron die de 300 mph-barrière kan doorbreken. De auto is 25 cm langer dan een standaard Chiron en heeft lasergestuurde rijhoogte, waardoor de Chiron ontzettend dicht bij het asfalt ligt.

Aan de achterzijde helpt de lange staart om de luchtweerstand te minimaliseren, om diezelfde reden is ook de achtervleugel verwijderd. De boven elkaar geplaatste uitlaten zijn zo ver mogelijk naar achteren geplaatst om hun effect op de luchtweerstand en aerodynamica te verminderen.

Binnenin is deze bijzondere Chiron voorzien van een volledige rolkooi en complete veiligheidsuitrusting voor de bestuurder. Er zijn een aantal gewichtsbesparende maatregelen toegepast, waaronder het verwijderen van de passagiersstoel.

De 8.0-liter quad-turbo W16-motor, die de bijnaam Thor heeft gekregen, levert nu 1.609 pk. De versnellingsbak is net als het vierwielaandrijving-systeem standaard gebleven.

Deze uitvoering van de Chiron Super Sport zal in zeer beperkte oplage geproduceerd gaan worden, slechts 30 exemplaren met een prijs van 3,5 miljoen dollar. De eerste exemplaren worden in 2021 geleverd.

Via: TopGear.com

Video: Aangepaste Bugatti Chiron tikt 490 km/h aan

Aangepaste Bugatti Chiron tikt 490 km/h aan

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × een =