in

Bugatti Chiron Super Sport 300+ tikt 490 km/h aan

Bugatti komt geheel onverwachts met een aangepaste Chiron Super Sport die 490 kilometer per uur heeft gehaald!

Op 2 augustus 2019 behaalde Andy Wallace een topsnelheid van 304.77 mph (490.47 km/h) in een gemodificeerde Chiron Super Sport 300+ op de testbaan Ehra-Lessien. De Bugatti is hiermee de eerste hypercar die de 300 mph barrière doorbreekt. Kleine kanttekening, de run werd in één richting gedaan en voor een officieel record moeten er twee runs in tegengestelde richting gedaan worden.

Bugatti Chiron 490 kmh

In de afgelopen zes maanden hebben een team van ingenieurs van Bugatti, Michelin en Dallara gewerkt aan een Chiron die de 300 mph-barrière kan doorbreken. De auto is 25 cm langer dan een standaard Chiron en heeft lasergestuurde rijhoogte, waardoor de Chiron ontzettend dicht bij het asfalt ligt.

Aan de achterzijde helpt de lange staart om de luchtweerstand te minimaliseren, om diezelfde reden is ook de achtervleugel verwijderd. De boven elkaar geplaatste uitlaten zijn zo ver mogelijk naar achteren geplaatst om hun effect op de luchtweerstand en aerodynamica te verminderen.

Binnenin is deze bijzondere Chiron Super Sport 300+ voorzien van een volledige rolkooi en complete veiligheidsuitrusting voor de bestuurder. Er zijn een aantal gewichtsbesparende maatregelen toegepast, waaronder het verwijderen van de passagiersstoel.

De 8.0-liter quad-turbo W16-motor, die de bijnaam Thor heeft gekregen, levert nu 1.609 pk. De versnellingsbak is net als het vierwielaandrijving-systeem standaard gebleven.

Deze uitvoering van de Chiron Super Sport 300+ zal in zeer beperkte oplage geproduceerd gaan worden, slechts 30 exemplaren met een prijs van 3,5 miljoen dollar. De eerste exemplaren worden in 2021 geleverd.

Video: Bugatti Chiron Super Sport 300+ tikt 490 km/h aan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2019 - Rallye Deutschland Highlights

WRC 2019 – Rallye Deutschland Highlights

True or False met Verstappen en Vettel