in

Abarth 124 Spider is een roadster voor de liefhebber

De Fiat 124 Spider is gebaseerd op de Mazda MX-5 en is de de wederopstanding van het Italiaanse merk qua kleine sportieve cabriolets. Maar nu Abarth zich ermee heeft bemoeid is de 124 Spider pas echt interessant!

Met een motorkap in het zwart, vier uitlaten, grotere luchtinlaten en een spoilertje op de kofferbak is het meteen duidelijk dat dit een roadster is voor de liefhebber. Gelukkig blijft het niet alleen bij cosmetische aanpassingen maar hebben de Italianen de 124 Spider ook wat extra vermogen gegeven. De 1.4-liter Multi Air heeft nu 170 pk en een koppel van 250 Nm, goed voor een 0-100 tijd van 6.8 seconden en een topsnelheid van 230 km/h.

Omdat zo’n sportieve kleine roadster gemaakt is voor het betere bochtenwerk heeft Abarth schokbrekers geïnstalleerd van Billstein, remmen van Brembo en een sperdifferentieel eronder gehangen. De motor had wat krachtiger gemogen, maar verder lijkt met dit een geweldige roadster voor een dagje sportief sturen.

Video: Abarth 124 Spider Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin DB11

Aston Martin DB11 nader bekeken door EVO TV

Formule 1 2016 - Barcelona Testweek 2 Dag 1 Highlights

Formule 1 2016 – Barcelona Testweek 2 Dag 1 Highlights