in

ABT Audi RS6-R Krijgt 730 pk

Met 560 pk zal niemand beweren dat de Audi RS6 niet krachtig genoeg is, maar mocht je meer vermogen willen dan kun je altijd aankloppen bij tuner ABT.

De RS6 combineert een praktisch design met ongelooflijke prestaties, maar zelfs de producten van Audi Rennsport kunnen verbeterd worden. De ABT Audi RS6-R heeft een ABT Engine Control unit, speciaal ontwikkelde software en een speciaal aangepaste RVS uitlaatsysteem  inclusief een Y-pijp en sport katalysator. Deze aanpassingen zorgen voor een vermogenstoename van 170 pk en 220 Nm tot 730 pk en 920 Nm koppel. De ABT Audi RS6-R sprint nu in 3.3 seconden naar 100 km/h en bereikt een topsnelheid van 320 km/h.

Naast de aanpassingen voor meer vermogen zijn een aantal onderdelen van de carrosserie vervangen voor rode carbon fibre exemplaren. Dit is een auto die iedereen kan gebruiken, genoeg zitplaatsen voor het hele gezin, een flinke laadruimte en genoeg vermogen om supercars het erg lastig te maken. Heerlijk fout!

Video: ABT Audi RS6-R Promo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2014 - Suzuka Highlights en Titel voor Lopez

WTCC 2014 – Suzuka Highlights en Titel voor Lopez

Mini Cooper S heeft lak aan wegversperring

Mini Cooper S heeft lak aan wegversperring