in

AC Schnitzer ACL2 M235i bij Cars & Coffee

Begin dit jaar onthulde AC Schnitzer haar ACL2 op basis van een BMW M235i. De Duitse tuner is hierop compleet los gegaan en heeft de M235i omgetoverd in een breed gevleugeld monster met 570 pk.

In plaats van de standaard 320 pk sterke zescilinder onder de kap heeft Schnitzer een aangepaste versie van het M4-blok geïnstalleerd. Dankzij een nieuwe ECU, geoptimaliseerde koolstofvezel inlaat en een sportuitlaat levert de S55-motor nu 139 pk extra. AC Schnitzer heeft eveneens de voor- en achteras van de M4 overgenomen samen met de in hoogte verstelbaar Clubsport ophanging en carbon keramische remschijven.

Dan zijn er tot slot nog de uiterlijke wijzigingen, daar valt de ACL2 het meest door op. De widebody kit met brede wielkasten, talloze koelsleuven en dikke achtervleugel verraden direct dat het om een snelle bolide gaat. Nee de ACL2 is niet bepaald in wolf in schaapskleren, maar dat maakt hem stiekem ook zo gaaf.

In deze clip zien we de AC Schnitzer ACL2 bij Cars & Coffee in Düsseldorf. Wat is jullie mening; Rice of Nice?

Video: AC Schnitzer ACL2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

wat-is-de-beste-vw-golf

Wat is de beste/snelste VW Golf die je kunt kopen?

tuned-porsche-911-safari

Tuned – Porsche 911 Safari